"Hoe jouw opstalverzekering bijdraagt aan het wel en wee van jouw persoonlijke goede doel, vereniging of stichting."

Wat gaat er naar jouw goed doel, vereniging of stichting?
Bij al onze verzekeringen, dus ook de opstalverzekering, doneert VoorElkaar.nl jaarlijks vóór 1 februari een bedrag gelijk aan 10% van de door jou netto in het voorgaande jaar betaalde premie aan jouw goed doel.

Informatie over de VoorElkaar Opstalverzekering.
Na een brand, storm, inbraak, blikseminslag of door een langdurige vorstperiode etc. kan de schade aan je huis groot zijn. Uiteraard is het dan prettig als je goed verzekerd bent. Bovendien ben je bij het afsluiten van een hypotheek vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Met de uitgebreide dekking van de opstalverzekering van 'voor elkaar' weet je zeker dat je prima verzekerd bent tegen onder andere de bovengenoemde risico's. In de polisvoorwaarden kun je precies lezen welke risico’s onze opstalverzekering wel en niet dekt.

Wat is er verzekerd?
Bij een opstalverzekering is je (particuliere) woonhuis verzekerd inclusief de onroerende goederen die bij je huis horen, zoals schuurtjes, schuttingen, leidingen, centrale verwarming en sanitair. Ook de fundamenten van je pand zijn standaard meeverzekerd.

Wat mag je van ons verwachten?
Uiteraard gaat 'voor elkaar' samen en in overleg met jou samen op zoek naar de beste oplossing voor je schade. Daarbij mag je ervan uitgaan, dat onze medewerkers redelijk en respectvol tegen je zijn en je met raad en daad ter zijde staan. Wanneer je een schade bij ons meldt, informeren wij je zo snel mogelijk of je schade onder de dekking van je verzekering valt. Als dat het geval is, zorgen wij ervoor dat we onze schaderegeling zo snel mogelijk afronden.

Wat betaal je voor deze verzekering en wanneer?
Een aantal zaken is van belang wanneer 'voor elkaar' de premie voor je opstalverzekering bepaalt. De volgende zijn het belangrijkst:
  • De aard van het risico
  • Waar je woont
  • De gekozen dekking
  • Herbouwwaarde van je huis
Je kiest zelf, zonder premietoeslag, of je de premie per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar wil voldoen. Over de premie wordt uiteraard assurantiebelasting geheven. Daarnaast brengen we éénmalig € 5,00 administratiekosten in rekening. De prolongatiekosten zijn € 0,45 (€ 0,54 inclusief assurantiebelasting).
Krijg extra korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen
Hoe meer verzekeringen je uit verschillende rubrieken sluit, hoe hoger je pakketkorting op onze aantrekkelijke basispremie wordt. ‘voor elkaar’ biedt je de volgende rubrieken: Wonen, Verkeer, Gezin en Recreatie.

De korting wordt als volgt berekend. Je hebt verzekeringen uit:
• 1 rubriek: geen extra korting
• 2 rubrieken: 2,5% extra korting
• 3 rubrieken: 5% extra korting

Wat wordt je pakketkorting?
Voor een verzekering dient premie te worden betaald. Daarnaast heb je als verzekerde nog een aantal plichten. Heb je schade, dan moet je dit zo snel mogelijk aan ons melden. Als er iets in jouw situatie verandert, moet je dit ook zo snel mogelijk laten weten. Je bent verplicht schade en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ten slotte vragen wij je ons alle informatie te geven die voor een snelle schade-afhandeling van belang kan zijn.