Stichting Vluchteling

Vluchtelingenhulp

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Over de hele wereld zijn meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Noodhulp

Bij een acute vluchtelingencrisis komt Stichting Vluchteling zo snel mogelijk in actie. Via een speciaal noodhulpteam wordt geprobeerd om snel de meest noodzakelijke hulp ter plekke te krijgen, zoals primaire medische zorg of noodhulpgoederen. Ook bij langdurige crises biedt Stichting Vluchteling (nood)hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of drinkwater- en sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen.

Hulp bij herstel en wederopbouw na terugkeer

In situaties waar vluchtelingen weer naar huis kunnen, ondersteunt Stichting Vluchteling de terugkeer met bijvoorbeeld het ruimen van landmijnen en het herstellen van scholen en medische voorzieningen. Stichting Vluchteling werkt in meer dan 20 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Meer informatie: www.vluchteling.nlBekijk de video