Weeshuis Sri Lanka

Ontwikkelingswerk

Kinderen die na de Tsunami van 2004 geen toekomst meer hebben, een nieuwe toekomst geven. Dat is in het kort de essentie van het kinderdorp 'Somawathi Home' dat aan de zuidkust van Sri Lanka moet verrijzen.

Het kinderdorp is een initiatief van de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Het project is direct na de Tsunami van start gegaan en inmiddels zijn alle woonpaviljoens gereed en wonen er 119 kinderen. Een veilige plek voor kinderen, om te wonen, te eten, te slapen.

In totaal zijn er 20 woonpaviljoens gebouwd. Per paviljoen worden acht kinderen gehuisvest, samen met een 'zorgmoeder'. Op het terrein zijn alle faciliteiten te vinden om het kinderdorp self supporting te maken. Van watervoorziening tot stroomgenerator, van keuken tot leslokalen.

Daarnaast krijgen kinderen uit de regio extra naschoolse bijlessen, onderwijs en medische zorg. In Somawathi Home krijgen de kinderen aanvullend onderwijs door ingehuurde leerkrachten. Er is een Montessori kleuterschool en een peuterschool, een computerleslokaal, mogelijkheden van muziek, sport en ga zo maar door.

Verder biedt het terrein ruimte aan medische voorzieningen: een eerste hulppost, een tandartsenpraktijk en een apotheek. De leiding is in handen van de plaatselijke bevolking, die goed wordt begeleid.

Meer informatie: www.weeshuissrilanka.nlBekijk de video