Spieren voor Spieren

Volksgezondheid

Spieren voor Spieren heeft als missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Dat doen wij op de volgende manieren:

Wetenschappelijk onderzoek financieren naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen en naar de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen om de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte te verbeteren.
Het ondersteunen en verbeteren van de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen door middel van financiering van het Spieren voor Spieren Kindercentrum en de expertisecentra.
Concrete hulp door Spieren voor Spieren; individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen
Samenwerkingen bevorderen binnen het spierziekte veld met andere fondsen, patiënt verenigingen en de (universitair) medische centra.
Daarnaast zet Spieren voor Spieren zich actief in als het gaat om bewustwording creëren en voorlichting geven over spierziekten bij kinderen. Tot slot werkt Spieren voor Spieren aan het vergroten – en behouden van – eigen naamsbekendheid om de doelstellingen op langere termijn veilig te stellen.

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van AZ. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Wij roepen iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Meer informatie: www.spierenvoorspieren.nl

IMG 0417 3 1170x344

Bekijk de video